![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 lutego 2019. Imieniny: Anety, Lecha, Leona
|
Szukaj:
|
kategoria: ciasta średnia ocena: 5.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piernik z bakaliami
Przepis: Do wysokiego naczynia wsypać cukier i mąkę. Wlać mleko. Dodać jajka, oliwę, kakao, sodę i przyprawę.Wszystko dokładnie zmiksować. Na koniec dodać marmolade i jeszcze raz zmiksować. Dodać bakalie.Piec godzinę w temperaturze 180 stopni (20 minut spód, 40 minut całość). ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
~Jacek2011-12-03 14:44 Piernik z kakao? Pierni to jest piernik, a nie jakaś bryndza z kakao. bart2008-12-21 20:29 Należy piec przez godzinę, w tym 20 minut - piekarnik powinien być nastawiony na pieczenie spodu, a resztę 40 minut na pieczenie góry i dołu (opcje piekarnika). ~PasjaNY2008-12-21 18:56 co tzn 20min spod 40min calosc? obracamy czy jak, bo naprawde nie rozumie... czekoladka1452008-10-30 13:54 Niezła kombinacja, na pewno wypróbuję. krysia2007-05-22 19:49 no no, wygląda całkiem nieźle i łatwy w wykonaniu, trzeba będzie wypróbować ~kasia2007-05-11 16:46 piernik super! ulubione ciasto całej mojej rodzinki:) polecam wszystkim, zwłaszcza tym, którzy na co dzień niewiele maja wspólnego z gotowaniem;)) to ciasto ZAWSZE ?wietnie wychodzi:) |
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |