Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 sierpnia 2018. Imieniny: Joachima, Nory, Stefana
kategoria: ciasta
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: bart
    Składniki:

  • 1 1/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 1/2 szklanki mleka
  • 1 przyprawa do pierników
  • 3 szklanki mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 1 1/2 łyżeczki sody
  • 20 dkg marmolady
  • bakalie (orzechy włoskie, laskowe, migdały, rodzynki, morele)
Przepis:

Do wysokiego naczynia wsypać cukier i mąkę. Wlać mleko. Dodać jajka, oliwę, kakao, sodę i przyprawę.Wszystko dokładnie zmiksować. Na koniec dodać marmolade i jeszcze raz zmiksować. Dodać bakalie.Piec godzinę w temperaturze 180 stopni (20 minut spód, 40 minut całość).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Jacek2011-12-03 14:44
Piernik z kakao? Pierni to jest piernik, a nie jakaś bryndza z kakao.
bart2008-12-21 20:29
Należy piec przez godzinę, w tym 20 minut - piekarnik powinien być nastawiony na pieczenie spodu, a resztę 40 minut na pieczenie góry i dołu (opcje piekarnika).
~PasjaNY2008-12-21 18:56
co tzn 20min spod 40min calosc? obracamy czy jak, bo naprawde nie rozumie...
czekoladka1452008-10-30 13:54
Niezła kombinacja, na pewno wypróbuję.
krysia2007-05-22 19:49
no no, wygląda całkiem nieźle i łatwy w wykonaniu, trzeba będzie wypróbować
~kasia2007-05-11 16:46
piernik super! ulubione ciasto całej mojej rodzinki:) polecam wszystkim, zwłaszcza tym, którzy na co dzień niewiele maja wspólnego z gotowaniem;)) to ciasto ZAWSZE ?wietnie wychodzi:)

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl