Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 września 2018. Imieniny: Maury, Milany, Tomasza
kategoria: dziczyzna
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 królik
  • 70 g słoniny
  • 70 g tłuszczu
  • Oczyszczonego królika dokładnie umyć, posolić, naszpikować słupkami słoniny, włożyć do brytfanny, polać gorącym tłuszczem i piec w piekarniku, pamiętając o dalszym polewaniu go tłuszczem.
  •  
  • Siekane uda z zająca - kuchnia węgierska
  • 2 uda z zająca
  • sól
  • 200 g wędzonego boczku
  • pieprz
  • 1 bułka
  • 50 g tłuszczu
  • mleko
  • 2 filiżanki kwaśnej śmietany
  • 1 jajo
  • sok z 1 cytryny
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka mąki
Przepis:

Mięso umyć i wyluzować kości, bułkę namoczyć w mleku, zemleć w maszynce do mięsa razem z mięsem i boczkiem. Dokładnie wyrobić z 1 jajem, solą i pieprzem. Z masy formować duże kulki i piec je w piekarniku na odrobinie tłuszczu z dodatkiem wody i 1/2 filiżanki kwaśnej śmietany, często polewając. Wyłożyć na półmisek i przed podaniem oblać sosem przyprawionym resztą śmietany, sokiem z cytryny, mąką i żółtkami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl