![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lutego 2019. Imieniny: Małgorzaty, Marty, Nikifora
|
Szukaj:
|
kategoria: dziczyzna średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pieczeń z dzikiej kaczki![]()
Przepis: Warzywa pokroić w plasterki i przyrządzić z nich zalewę, dodając ocet, wino, sól i przyprawy. Moczyć w niej przez 2 dni piersi i udka z dzikich kaczek, które wcześniej należy naszpikować wędzonym boczkiem. Potem wyjąć je z zalewy, wyłożyć dno brytfanny warzywami, ułożyć na nich porcje kaczek, zalać gorącym tłuszczem i piec w piekarniku na złoty kolor. Warzywa oprószyć mąką, polać zalewą i zagotować. Przecedzić, wymieszać z kwaśną śmietaną i powstałym sosem oblać podzielone na porcje dzikie kaczki.  ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
~sirrobin62007-05-21 22:16 super przepis... kaczka po prostu rozplywala sie w ustach, warto rzeczywiscie dluzej pomoczyc kaczke w marynacie, wtedy jest wspaniala, delikatna... polecam
mniam mniam |
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |