Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 10 grudnia 2018. Imieniny: Danieli, Bohdana, Julii
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag wołowiny bez kości
  • 4 parówki
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 60 dag włoskiej kapusty
  • 50 dag tłuszczu
  • 1 łyżka mąki
  • 0,5 szklanki wody
  • Zaprawa:
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 mała cebula
  • 1 mały kawałek selera
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 mała marchewka
  • 0,5 listka laurowego
  • 5 ziaren pieprzu
  • 5 ziaren ziela angielskiego
Przepis:

Przygotować zaprawę na dobę przed pieczeniem wołowiny. W tym celu warzywa oczyścić, jak najdrobniej poszatkować, dodać roztarte przyprawy, cukier oraz olej i ugniatać ręką, aż puszczą sok. Zaprawą tą obłożyć wołowinę i odstawić w chłodne miejsce. Przed pieczeniem mięso oczyścić z zaprawy, obsypać solą i mąką, obrumienić w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Wlać wodę, włożyć pokrojony boczek i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 40 minut od momentu ppcw. W tym czasie ugotować oddzielnie pokrojoną na 4 części kapustę włoską. Odcedzić, szybkowar otworzyć, doprawić sos resztą mąki, ewentualnie dosolić, włożyć ugotowaną kapustę oraz parówki i wszystko razem dusić 10 minut na małym ogniu bez hermetycznego zamykania szybkowaru. Podawać wołowinę pokrojoną na cienkie plastry w poprzek włókien, przybraną ćwiartkami kapusty, boczkiem i parówkami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl