![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 grudnia 2019. Imieniny: Celiny, Ireneusza, Niny
|
Szukaj:
|
kategoria: wieprzowina średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pieczeń wieprzowa![]()
Przepis: MiÄ™so natrzeć przyprawami, sosem sojowym i 2 Å‚yżkami oliwy. Naszpikować czosnkiem. Zostawić szczelnie przykryte na 12 godzin w lodówce. W garnku rozgrzać 4 Å‚yżki oliwy. MiÄ™so obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Do miÄ™sa dodać pokrojone w ósemki cebule, ziele angielskie, liÅ›cie laurowe, Å›liwki, grzyby, tarninÄ™, głóg. Zalać wodÄ… tak by przykryÅ‚a miÄ™so. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i dusić pod przykryciem 1,5 – 2 godzin. MiÄ™so wyjąć. WÅ‚ożyć kromkÄ™ piernika. Rozgotować. Sos przetrzeć przez sito. MiÄ™so pokroić w plastry. Podawać z sosem. Doskonale smakuje w zestawieniu z gruszkÄ… nadziewanÄ… konfitura z żurawiny. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |