Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 listopada 2018. Imieniny: Grzegorza, Salomei, Walerii
kategoria: inne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 mięsiste pomidory
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • 1 łyżka świeżej siekanej bazylii
  • 1 łyżka oliwy z oliwek z kaparami
Przepis:

Pomidory sparzyć we wrzątku, potem opłukać w zimnej wodzie, obrać ze skórki, wypestkować i pokroić miąższ w kostkę.
Dodać pozostałe składniki do przyrządzonego przecieru i przyprawić do smaku. Pokropić oliwą z oliwek z kaparami.

Jest to doskonała pasta do smarowania pieczywa. Szczególnie wybornie smakuje na chrupiącym toście z białego pieczywa.
źródło przepisu: "Potrawy z pomidorów" - wyd Amber
przepis dodany przez: Termar

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl