Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 listopada 2018. Imieniny: Anatola, Edyty, Rafała
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 7 średniej grubości parówek
  • 7 łyżek utartego żółtego sera
  • 3½ łyżeczki musztardy
  • 1 żółtko
Przepis:

Ciasto rozmrozić wcześniej . Przekroić na 8 części . Parówki (obrane z osłonek) przekroić (do 1/3 wysokości) wzdłuż i w poprzek. 7 części ciasta posmarować ½ łyżeczki musztardy każdy i posypać 1 łyżką utartego żółtego sera. Położyć na nim parówkę. Zawinąć tak by parówka wystawała z jednej strony. Z ósmego kawałka ciasta powycinać ozdoby (kokardki, paseczki itp.) i przykleić je na zawiniątka.
Posmarować rozmąconym żółtkiem. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do wygrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut, aż ciasto się zarumieni. Podawać na ciepło.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Madzia2009-01-17 17:42
ten przepis jest najlepszy z barszczykiem czerwonym suuper:)

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl