Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 sierpnia 2018. Imieniny: Cezarego, Marii, Zygfryda
kategoria: przetwory
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: cezary4
    Składniki:

  • 1 kg papryki
  • 1l wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2-3 łyżki oliwy
  • gorczyca
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
Przepis:

Wszystkie składniki oprócz papryki zagotować. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w pasy, następnie wrzucić do wrzącej zalewy i gotować jeszcze 6-7 minut. Przełożyć paprykę do słoików, zalać zalewą, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Po kilku minutach odstawić do ostygnięcia.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~barbarela2010-10-07 17:01
papryka jest bardzo miękka

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl