Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 września 2018. Imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 25 dag białego sera śmietankowego
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szklanka mąki + do podsypywania
  • 2 łyżki oliwy
Przepis:

Wyrobić wszystkie składniki ciasta na gładką masę. Ugniatać w dłoniach wałeczki o średnicy 1 cm. Pociąć na 0,5 cm kawałki.
Każdy kawałeczek nacisnąć palcem tworząc owalną kluseczkę z lekkim dołkiem w środku.
Gotować w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl