Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 Camembert
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • pieprz mielony
  • 4 plastry ananasa
  • olej do smażenia
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 3 łyżki syropu od ananasa
Przepis:

Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Wrzucić drobno pokrojone 2 plasterki ananasa. Wlać syrop i sos sojowy. Posypać mielonym pieprzem. Chwilę dusić.
Włożyć 1 cały plaster ananasa i obsmażyć z obu stron. Cały plaster zdjąć z patelni i odsączyć.
Sos na patelni dusić aż zredukuje objętość o połowę.

Przekroić Camembert na pół (na grubość). W środek włożyć podsmażony plaster ananasa. Docisnąć tak by ananas zagłębił się w ser.
Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Podawać na ciepło polane sosem i z dodatkowym plastrem ananasa.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl