Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 maja 2018. Imieniny: Leoncjusza, Michała, Renaty
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
    Składniki:

  • 1 średnia cukinia
  • 4 łyżki oleju
  • pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • mąka
  • bułka tarta
  • 2 jajka
Przepis:

Cukinię dokładnie umyć, pokroić w słupki o wymiarach około 1x1x5cm (według uznania). Do miski wlać olej, dodać posiekany koperek, jeden ząbek czosnku pokrojony, a drugi wyciśnięty. Pokrojoną cukinię wrzucić do marynaty i posolić do smaku (około 1 łyżką). Pozostawić cukinię w marynacie na około 1 godzinę w lodówce. Następnie obtaczać warzywa w mące, jajku i bułce tartej. Tak przygotowane paluszki, smażyć na oleju lub we frytkownicy, aż się zarumienią.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Smakusia2010-08-20 12:59
Pyszności. Bardzo polecam. Ja dodaję szczyptę curry
~megi2007-08-30 19:57
pychotka - nawet nie wiedziałam, że to może być takie dobre. Naprawdę warto spróbować :) Polecam!

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl