Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
średnia ocena: 1.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 10 paluszków rybnych mrożonych
  • 3 łyżki oliwy do smażenia
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • sok z ½ cytryny
  • cukier do smaku
  • 3 łyżki utartego sera żółtego, ostrego (ja użyłam Chedara)
Przepis:

Paluszki rybne usmażyć na złoto na oliwie.
W garnuszku roztopić masło. Wsypać mąkę i wymieszać ją z tłuszczem. Rozprowadzić mlekiem, tak by powstał gęsty sos. Dodać sok z cytryny i odrobinę cukru do smaku.

Na dno naczynia do zapiekania wlać trochę sosu. Ułożyć na nim paluszki rybne. Resztę sosu wyłożyć na wierzch. Posypać utartym serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 10 minut, by ser się roztopił. Podawać na ciepło.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl