Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 13 grudnia 2018. Imieniny: Dalidy, Juliusza, Łucji
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 ozór wołowy
  • 1 duża włoszczyzna
  • 1 liść laurowy
  • 4 ziarna pieprzu
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • sól do smaku
Przepis:

Ozór starannie wymyć szczotką i wyciąć gruczoły ślinowe które znajdują się po obu stronach przy nasadzie. Ozór zalać w szybkowarze wrzącą wodą zamknąć szybkowar i ogrzewać 70 minut od momentu ppcw. Po tym czasie szybkowar otworzyć wyjąć ozór, ochłodzić go w zimnej wodzie i zdjąć z niego skórę, po czym ponownie włożyć do szybkowaru. Dodać oczyszczone i pokrojone warzywa oraz przyprawy, posolić i znów szybkowar zamknąć. Ogrzewać 10 minut od momentu ppcw. Z wywaru można zrobić dowolny sos. Podawać ozór z chrzanem.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl