![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lutego 2019. Imieniny: Małgorzaty, Marty, Nikifora
|
Szukaj:
|
kategoria: wołowina średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ozór cielecy gotowany w warzywach![]()
Przepis: Ozorki umyć starannie, najlepiej wyszorować szczotką i wykrajać gruczoły ślinowe. Zagotować wodę z dodatkiem listka laurowego i zmiażdżonego ziela angielskiego, osolić. Do wrzątku włożyć ozorki i gotować pod przykryciem przez 30-40 min. Wyjąć, włożyć na chwilę do zimnej wody. Gdy ostygną, ściągnąć z nich skórę. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w makaronik. Oczyszczone ozorki włożyć do wrzącej, osolonej wody, dodać warzywa, ugotować do miękkości. Gdy płyn niemal całkowicie odparuje, dodaę mleko. Gotowaę jeszcze kilka minut. Przyprawię do smaku solą i pieprzem. Gotową potrawź wyłożyę na salaterkź, posypaę pietruszką. Podawaę z dodatkiem purée z ziemniaków (1-11/2 łyżki na porcjź) i z surówką z sałaty lub pomidorów.  ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |