Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 10 grudnia 2018. Imieniny: Danieli, Bohdana, Julii
kategoria: potrawy mleczne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 l kwaśnej wiejskiej śmietany
  • łyżka masła
  • łyżeczka kminku
  • sól
Przepis:

2 łyżki śmietany ubijać z masłem w glinianym garnczku. Gdy utworzą się grudki, naczynie wstawić do gorącej wody i lekko ogrzać. Po wyjęciu wlać łyżkę śmietany i dalej ubijać. Postępować tak, ogrzewając od czasu do czasu, aż cała śmietana zostanie zużyta. Masa powinna być biała i puszysta. Dodać sparzony, osuszony kminek i sól. Zamiast kminku można użyć zmiażdżonego czosnku lub mięty. Masę można także zabarwić, dodając odrobinę soku z czerwonych buraków lub żółtko.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl