Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 28 maja 2018. Imieniny: Augustyna, Ingi, Jaromira
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 125 g masła
  • 125 g cukru
  • 2 żółtka
  • cukier waniliowy
  • 175 g mąki
  • szczypta soli

    Nadzienie:
  • 100 g posiekanych migdałów
  • 50 g posiekanych orzechów laskowych
  • 100 g posiekanych orzechów włoskich
  • 4 łyżki miodu
  • łyżki śmietany
  • 4 łyżki cukru
Przepis:

Z podanych składników wyrób ciasto, podziel na 2 części i włóż na 5 dni do zamrażalnika.

Przygotuj formy do babeczek o średnicy 5 cm. Wyłóż je ciastem i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni C.

Migdały i orzechy podpiecz bez tłuszczu na patelni. W osobnym rondlu rozpuść cukier i miód, aż powstanie płynna masa. Dodaj śmietanę i orzechy, wymieszaj. Do każdej foremki wlej łyżkę masy orzechowej i piecz w gorącym piekarniku około 15 min, aż zbrązowieje.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl