Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lutego 2018. Imieniny: Małgorzaty, Marty, Nikifora
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 2.50

    Składniki:

  • 3 jaja
  • 1/2 szklanki utartego sera cheddar
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 i 1/2 szklanki ugotowanego makaronu (wstążki)
  • 4 łyżki masła do smażenia
Przepis:

1. Jaja rozbić, wsypać ser, sól, pieprz, dodać makaron, dokładnie wymieszać.
2. Po 2 łyżki masy jajowej wlewać na małą patelnię z rozgrzanym masłem, smażyć do zrumienienia z obu stron na średnim ogniu.
3. Podawać na gorąco z zieloną sałatą lub sezonową sałatką.
Proporcje dla 2-3 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl