Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 maja 2018. Imieniny: Leoncjusza, Michała, Renaty
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/2 kg zgotowanych ziemniaków pokrajanych w cienkie talarki
  • 1 cebula pokrajana w krążki
  • 1 szklanka ugotowanego zielonego groszku
  • 10 dkg posiekanych parówek lub zwyczajnej
  • kiełbasy
  • 10 dkg posiekanej szynki (dowolnie)
  • 1 i 1/2 łyżeczki soli
  • 1 świeża papryka pokrajana w cienkie paseczki lub ketchup
  • 6 jaj
Przepis:

1. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce lub w żaroodpornym naczyniu układać warstwami : połowę ziemniaków; parówek, szynki, cebuli i groszku, doprawić solą. Z drugiej połowy produktów - ułożyć kolejne warstwy.
2. Na wierzch wbić jaja.
3. Potrawę przybrać paseczkami papryki lub polać ketchupem
4. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C) i piec przez 25 min.
Proporcje dla 4-6 osób.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl