Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Czas przyrządzania i gotowania - 20 minut.
  • 4 młode karczochy
  • 100 g grzybów borowików
  • 6 jajek
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • czarny pieprz
Przepis:

Karczochy oczyścić z wierzchnich liści, kolce ściąć ząbkowanym nożem i pokroić wzdłuż na cienkie ćwiarteczki. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć karczochy, smażyć 5 minut, po czym dodać oczyszczone i pokrojone grzyby, wszystko posolić, przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu około 15 minut. Następnie zdjąć pokrywkę, dodać do karczochów czosnek, odparować, jeśli to konieczne. Jajka wbić do miseczki, posolić, wymieszać z tartym parmezanem i majerankiem i dokładnie ubić. Następnie energicznie mieszając połączyć z pietruszką, karczochami i grzybami. Ponownie rozgrzać patelnię z oliwą i wlać do niej zawartość miseczki. Gdy omlet się zetnie, przewrócić go na drugą stronę. Smażyć około minuty. Omlet podawać na drewnianym talerzu pokrojony w ćwiartki.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl