Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 1.00

    Składniki:

  • 8 jaj
  • ľ łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • s łyżek wody
  • 5-10 dkg posiekanego surowego boczku
  • 1/2 szklanki posiekanej cebuli
  • 1 duża świeża papryka pokrajana w małą kostkę
Przepis:

1. Jaja ubić z solą, pieprzem i wodą.
2. Boczek smażyć na średnim ogniu przez 5 min.
3. Skwarki przełożyć na talerzyk. Na patelni pozostawić 3-4 łyżki tłuszczu.
4. Ułożyć cebulę i paprykę, smażyć na małym ogniu przez 10 min., nie dopuszczając do zrumienienia.
5. Wlać jaja i dalej smażyć na małym ogniu, gdy omlet zetnie się od spodu, unieść szerokim nożem jego brzeg tak, aby reszta masy spłynęła na dno patelni i smażyć dalej.
6. Omlet złożyć na pö.
7. Podawać posypany skwarkami z boczku i grzankami.
Proporcje dla 4 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl