Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 listopada 2018. Imieniny: Klaudyny, Romana, Tomasza
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • 2 jajka
  • 3-4 łyżki wody lub śmietanki
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżki masła lub margaryny
Przepis:

Jajka ubić ze śmietanką lub wodą i solą. Żółtka i białka powinny się połączyć, ale nie mogą tworzyć jednolitej masy.
Połowę masła rozgrzać na patelni, wylać masę. Łopatką unieść spód omletu, gdy się lekko zetnie, tak by nie ścięte jajka spłynęły na dół.
Omlet jest gotowy, gdy wierzch jest miękki, kremowy, wilgotny, zaś spód ścięty, ale nie zrumieniony.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl