Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 grudnia 2014. Imieniny: Bożeny, Drogomira, Zenona
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 3.00

    Składniki:

  • 6 łyżeczek masła lub oleju jadalnego
  • 1/2 kg ziemniaków obranych i pokrajanych w plasterki
  • 1 i 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 6 jaj
  • drobno posiekana zielona pietruszka lub szczypiorek
Przepis:

1. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz.
2. Ziemniaki układać warstwami posypując 1 łyżeczką soli i szczyptą pieprzu. Smażyć pod przykryciem na małym ogniu przez 15 min.
3. Zdjąć pokrywkę i smażyć ziemniaki dalej przez 10 min.
4. Jaja ubić z resztą soli i pieprzu, wlać do. ziemniaków, lekko zamieszać.
5. Smażyć, aż jaja będą od dołu ścięte, wówczas ostrożnie przewrócić.
6. Podawać omlet przybrany zieloną pietruszką lub szczypiorkiem, z surówka z sezonowych jarzyn, w sosie, winegret.
Proporcje dla 3--4 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Kamil2013-06-26 16:04
Szybki, łatwy, tani i pyszny przepis.
~Kamil2013-06-14 18:59
Bardzo proste, tanie i pyszne jedzenie. Przygotowanie około pół godziny.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2013 © Cooking.pl