Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 maja 2018. Imieniny: Leoncjusza, Michała, Renaty
kategoria: przetwory
średnia ocena: 4.00
autor zdjęcia: cezary4
    Składniki:

  • 2 kg ogórków
  • listek laurowy - opakowanie
  • 1 opakowanie ziela angielskiego
  • 1 łyżka soli
  • 1 l wody
  • 1 korzeń chrzanu
Przepis:

Ogórki myjemy i kładziemy w beczkę, słoiki.
Następnie wkładamy listki, ziele angielskie, chrzan.
Wodę zagotowujemy z solą, zalewamy ogórki.
Zalewamy wodą tak by były całkiem przykryte.
Odstawiamy na kilka dni.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~bozenka2010-07-13 14:44
sprobuje dawno nie jadlam takich ogorkow

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl