Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 sierpnia 2018. Imieniny: Bernarda, Sabiny, Samuela
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 4 nóżki wieprzowe lub 2 golonki
  • 1,5 szklanki suszonego, zielonego grochu
  • 1 kg kwaszonej kapusty
  • cebula
  • kilka jagód jałowca
  • łyżeczka suszonego majeranku
  • listek laurowy
  • sól
Przepis:

Groch przebrać, wypłukać w zimnej wodzie, wrzucić do wrzątku, dodając sól i majeranek, gotować do miękkości. Nóżki wieprzowe sparzyć, oczyścić z pozostałości sierści, zalać niewielką ilością wody, dodać obraną i przekrajaną cebulę, jagody jałowca, listek laurowy i sól. Gotować do miękkości, po czym wyjąć nóżki, a do tego samego rondla włożyć kapustę, układając na wierzchu nóżki, dusić co najmniej 30 min. Ugotowany groch przetrzeć przez sito, wyłożyć na miskę, na warstwie grochu ułożyć kapustę i nóżki. Podawać z musztardą.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl