Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1/2 paczki krakersów (jakieś 25dag )(ja kupuję Lajkonika)
  • 1 litr mleka
  • 10 dag masła
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki cukru
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 laska wanilii ( lub aromat waniliowy )
  • cukier puder do posypania
Przepis:

Spód blaszki do ciasta średniej wielkości wyłożyć położonymi jeden obok drugiego krakersami.

Odlać ½ szklanki mleka i rozpuścić w nim budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem, masłem i rozciętą wzdłuż laską wanilii (lub aromatem waniliowym).
Wyjąć wanilię. Żółtka roztrzepać z rozpuszczonym w mleku budyniu i wlać masę do gotującego się mleka. Mieszając doprowadzić do zgęstnienia.
Gorącą masę wylać na krakersy. Na wierzch masy kłaść krakersy w takim samym porządku jak spód.

Zostawić aż ostygnie. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać przesianym przez sitko cukrem pudrem. Kroić wzdłuż krawędzi krakersów.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Justyna2008-12-18 13:56
Moze i nieprawdziwe ale znikaja z talerza w mig, proste do przygotowania, tanie i pyszne, czego wiecej chciec pozdrowionka

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl