Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 lutego 2018. Imieniny: Donata, Gizeli, Łukasza
kategoria: napoje
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 20 dkg owoców róży rugozy, róży girlandowej lub innych
  • 11/4 litra w-ody
  • ok. 15 dkg cukru
  • 25 dkg aromatycznych jabłek
Przepis:

Owoce róży opłukać, włożyć do wrzącej wody i ugotować. Jabłka opłukać, nie obierając pokrajać na małe kawałki, włożyć do wywaru, gdy róża dogotuje się. Miękkie owoce odcedzić, posłodzić do smaku. Napój ostudzić szybko pod przykryciem wkładając naczynie do zimnej wody.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
Babciagramolka2008-07-30 13:23
Doskonały napój. Bomba witaminowa . Brawo.
katrin2007-05-18 23:32
bez przesady, mi tam smakuje :)
~super mama2007-05-14 14:42
to jest nie dobre ochyda

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl