Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 listopada 2018. Imieniny: Klaudyny, Romana, Tomasza
kategoria: napoje
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 11/4 litra wody
  • 15 dkg cukru
  • 9 gramów koncentratu w proszku
  • skórka cytrynowa
  • 1 cytryna lub inny zakwaszający
  • dodatek witaminowy
Przepis:

Zagotować wodę z cukrem, wsypać koncentrat, a gdy rozpuści się, zestawić napój z ognia. Po przestudzeniu zakwasić go sokiem z cytryny, pasteryzowanym przecierem z porzeczek lub przecierem z rokitnika przechowywanego w wodzie. Dla zapachu dodać skórkę cytrynową.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl