Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 11 grudnia 2018. Imieniny: Biny, Damazego, Waldemara
kategoria: alkohole
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • skórka pomarańczowa
  • cytryna - 1/2 szt
  • korzeń goryczki górskiej - ok 1/2 łyżeczki do kawy
  • cukier - 10 dag
  • wódka czysta - 2 litry
  • spirytus 96 % - 1/2 szkl
Przepis:

Skórkę z pomarańczy i cytryny pokroić w paski, włożyć do trzylitrowego słoja wraz z korzeniem goryczki górskiej. Cukier rozpuścić w 10 łyżkach wody, wlać syrop do słoja i odstawić.
Po dwóch, trzech dniach dodać wódkę i spirytus, słój zamknąć i pozostawić na dwa tygodnie (codziennie wstrząsać naczyniem). Potem nalewkę zlać, sklarować, by wytrącił się osad, który można łatwo usunąć. Następnie dokładnie przefiltrować.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl