Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 września 2018. Imieniny: Eustachego, Faustyny, Renaty
kategoria: alkohole
średnia ocena: 4.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • 1 główka czosnku
  • kilka rodzynek
  • ¾ litra czystej wódki
Przepis:

Czosnek obrać i drobno posiekać, zalać wódką i pozostawić w chłodnym, ciemnym miejscu na 14 dni.

Następnie przefiltrować do czystej butelki, dodać rodzynki, szczelnie zamknąć i odstawić na 6 miesięcy. Potem zlać płyn znad rodzynek i odstawić na kolejny miesiąc.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~krzychu2011-09-26 20:45
nie dość, że po wypiciu pachnie się wódką to jeszcze czosnkiem! dla mnie bomba! :)

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl