Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 czerwca 2018. Imieniny: Albina, Wandy, Zenona
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00
    Składniki:

  • ciasto naleśnikowe
  • 1/2 kg jagód
  • 1/2 kg sera białego półtłustego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • cukier
  • 1 łyżka masła
  • 1 jogurt naturalny
Przepis:

Z ciasta naleśnikowego, usmażyć lekko zarumienione naleśniki. Przygotować ser, który będzie nadzieniem dla naleśników. Do miski wrzucić ser, dodać jajko, cukier waniliowy i cukier - około 1-1,5 łyżki, całość wymieszać dokładnie. Następnie nakładać niegrubą warstwę sera na wcześniej upieczone naleśniki i zwinąć je w rulonik. Piec na maśle, poukładane na patelni obok siebie.Po zarumienieniu, obrócić.
Naleśniki podawać polane jogurtem, posypane jagodami i posłodzone niewielką ilością cukru.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl