Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 października 2018. Imieniny: Celiny, Hilarego, Janusza
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag domowej szynki
  • cebula
  • mielony pieprz
  • sól
  • jajko
Przepis:

Wędzoną szynkę wymoczyć i ugotować, wkładając do gorącej wody. Następnie drobno posiekać, dodając posiekaną cebulę i pieprz, wbić jajko: wymieszać. Do cepelinów, nadziewanych w ten sposób, podaje się sos "maczankę": 30 dag wędzonego boczku przesmażyć z posiekaną niewielką cebulą, wsypać łyżkę mąki, zrumienić i - mieszając - rozcieńczyć niepełną szklanką mleka. Lekko osolié i chwilę pogotować.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl