Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 czerwca 2018. Imieniny: Gerwazego, Protazego, Sylwii
kategoria: wielkanocne
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 puszka mieszanki tropikalnych owoców
  • 2 czekolady mleczne
Przepis:

Rozmrozić ciasto francuskie (wyjąć wieczorem poprzedniego dnia z zamrażalnika i trzymać w lodówce).
Ciasto wyłożyć na blachę i piec ok. 30 minut w temperaturze 210 stopni.
Wyjąć ciasto i ostudzić.

Owoce odsączyć z zalewy i rozdrobnić. Wyłożyć na ciasto.
Roztopić czekolady i polać owoce. Na czekoladę wylać ozdobnie lukier.
Ozdobić bakaliami (rodzynki, orzechy, skórka pomarańczowa).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl