![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2019. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
|
Szukaj:
|
kategoria: wielkanocne średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mazurek czekoladowo-wiśniowy na kruchym cieście![]()
Przepis: Mąkę zmieszać z cukrem. Dodać żółtka, śmietanę i zimne masło pokrojone w wiórki. Nożem usiekać ciasto starając się zrobić to jak najszybciej. Foremkę (wielkości tortownicy) do pieczenia wysmarować masłem. Od ciasta odciąć 1/3. Większą częścią wykleić foremkę. Z mniejszej zrobić wałeczek i obkleić nim brzegi foremki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec ciasto przez 35-40 minut aż się zrobi złote. Wyjąć ostudzić. Roztopić czekoladę dodając do niej łyżkę wody. Środek mazurka posmarować konfiturą. Wylać na nią ciepłą czekoladę. Przykleić ozdoby. Posypać wiórkami. Dokończyć dekorowanie pisakami do dekoracji ciast. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |