Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 czerwca 2018. Imieniny: Łucji, Witolda, Wilhelma
kategoria: surówki
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 3 duże marchewki
  • 1 mała pomarańcza (zamiast pomarańczy można użyć 1 czubata łyżeczkę konfitury z gorzkich pomarańczy – takiej ze skórką)
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka soku pomarańczowego (nie słodzonego)
  • 1 łyżka masła
  • szczypta soli
Przepis:

Obrać marchewkę i pokroić w równej grubości słupki. Zalać wodą zmieszaną z sokiem. Włożyć wyszorowaną i przeciętą na pół pomarańczę ze skórką (lub konfiturę). Gotować pod przykryciem na małym gazie 30 minut (marchew w soku gotuje się wolno). Odcedzić – wyrzucić połówki pomarańczy. Dodać masło. Doprawić szczyptą soli. Chwilę ogrzewać by marchew pokryła się masłem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl