Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 października 2017. Imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: madzia
    Składniki:

  • 4-5 marchewek
  • groszek konserwowy
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól
  • 1 łyżka masła
  • woda
Przepis:

Marchewkę obrać i pokroić w kostkę.
Wrzucić do garnka i zalać wodą tak, żeby była tylko przykryta (nie więcej).
Gotować około 15 -20 minut, aż zacznie robić się miękka.
Dodać masło i cukier oraz groszek (ilość według uznania).
Całość dobrze wymieszać i gotować jeszcze około 5min.
Można dosypać odrobinę maki, ja tego nie stosuję, w wersji bez jest bardzo pyszna.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl