Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 czerwca 2018. Imieniny: Gerwazego, Protazego, Sylwii
kategoria: surówki
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 3 marchewki
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżeczki ziaren gorczycy
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki
  • szczypta soli
Przepis:

Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Zalać niewielką ilością wody i gotować 15 minut. Odcedzić.

Na patelni rozgrzać masło. Wsypać na nie ziarna gorczycy i smażyć mieszając 2 minuty. Dodać marchewkę i musztardę, śmietankę, szczyptę soli. Smażyć, delikatnie mieszając 2 minuty. Spróbować.
Jeśli trzeba doprawić musztardą (można też dodać odrobinę cukru). Podawać do mięs jako jarzynkę.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl