Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 listopada 2018. Imieniny: Klaudyny, Romana, Tomasza
kategoria: makarony
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: katrin
    Składniki:

  • 1 paczka makaronu
  • 4 żółtka
  • 250 ml śmietany (najlepiej ok. 20%)
  • bazylia
  • oregano
  • sól
  • 20 dkg boczku (im więcej tym lepiej)
  • oliwa z oliwek
Przepis:

Boczek pokroić w kostkę i mocno zesmażyć na patelni (można dodać odrobinę oleju).

Makron ugotować w słonej wodzie, dodając do niego łyżkę oliwy z oliwek.

W tym czasie żółtka wymieszać ze śmietaną i przyprawami do smaku (po około 2 czubate łyżeczki bazyli i oregano i około 1/2 łyżeczki soli).

Po odcedzeniu makaronu wsypać go na patelnię z boczkiem i lekko podsmażyć.
Na koniec całość polać przygotowanym wcześniej sosem. Można posypać serem parmezan.
Danie dla około 4 osób. Podawać samo lub z sałatą.
źródło przepisu: alicja
przepis dodany przez: katrin

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~ciekawa2010-01-29 11:29
Jak się robi sos carbonare?

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl