Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 listopada 2018. Imieniny: Edmunda, Marii, Marka
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 kawałki łososia (steki, filet)
  • 8 dużych pieczarek
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki oliwy aromatyzowanej truflami lub prawdziwkami
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz mielony
Przepis:

Łososia skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć z obu stron.
Na jednej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju słonecznikowego i 2 łyżki klarowanego masła i smażyć na rumiano pokrojone w grube plastry pieczarki. Gdy będą gotowe lekko posolić.

W trakcie smażenia pieczarek na drugiej mniejszej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju słonecznikowego, oliwę aromatyzowaną i 2 łyżki masła.
Położyć łososia i usmażyć na rumiano z obu stron.

Pieczarki razem z tłuszczem przełożyć na łososia i dusić na małym gazie przez 5 minut.

Podawać z ziemniakami z wody i sałatą.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl