Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lipca 2018. Imieniny: Sławy, Sławosza, Żelisławy
kategoria: ciasta
średnia ocena: 4.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • 6 jaj
  • 1 margaryna
  • 6 łyżek oleju
  • 1,5 szkl cukru pudru
  • 2 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 kisiel czerwony
  • ½ szkl mleka
  • 4 łyżki kokosu
  • 2 łyżki kakao lub kawy rozpuszczalnej

    Masa serowa:
  • 70 dag zmielonego sera
  • 3/4 kostki margaryny
  • 1,5 szkl cukru
  • 4 jaja
  • sok z 1 cytryny
  • budyń śmietankowy
Przepis:

Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka i resztę składników na końcu ubitą pianę z białek.
Ciasto podzielić na 4 części:
do I części dodać kisiel czerwony,
do II części dodać 2 łyżki kawy,
do III części dodać 4 łyżki kokosu,
IV część pozostaje bez dodatków.

Układać ciasto na formę porcjami (łyżką), na przemian, i piec w temp 180 stopni C przez 30 min. Po upieczeniu przekroić 1 lub 2 razy i przełożyć masą serową.

Składniki do masy serowej wymieszać i smażyć na ogniu około 5 min. Pod koniec smażenia dodać 1 budyń śmietankowy, rozpuszczony w 1/4 szklanki wody.
źródło przepisu: przepis zaczerpnięty z przepisów siostry Anastazji..i zmodyfikowany przeze mnie
przepis dodany przez: Termar

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl