Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 11 grudnia 2018. Imieniny: Biny, Damazego, Waldemara
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
Przepis jest trudny w wykonaniu
    Składniki:

  • 30 dag pszenicy (bez łusek)
  • 20 dag maku
  • orzechy łuskane
  • rodzynki
  • miód
Przepis:

Pszenicę namoczyć na noc.
Gotować 4 godziny, aż będzie miękka. Odcedzić.

Mak sparzyć i ugotować. Zmielić 2 razy.

Wymieszać ostudzoną pszenicę, mak, miód, rodzynki, usiekane orzechy.
Niektórzy dodają jeszcze słodkiej śmietanki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl