Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 czerwca 2018. Imieniny: Albina, Wandy, Zenona
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 szklanka pszenicy
  • 1/2 litra miodu
  • 50 dag cukru
  • 5 dag maku
  • 10 dag rodzynek
  • 10 dag orzechów włoskich
  • 10 dag migdałów
  • 10 dag fig
  • 10 dag śliwek kalifornijskich
Przepis:

Pszenicę płuczemy, zalewamy wodą na noc.
Parę razy zmieniamy wodę. Odsączamy na sicie.
Mak należy sparzyć i zmielić 2 razy.
Wszystkie składniki mieszamy razem dodając bakalie, miód i cukier.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~krystyna2010-11-22 23:01
bardzo pyszne

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl