Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 maja 2018. Imieniny: Eweliny, Jana, Pawła
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 kurczak
  • 1 puszka "Koktajlu z tropikalnych owoców"
  • Sos Tao-Tao
  • papryka mielona
  • curry
  • pieprz mielony
  • sól
  • oliwa
  • garść rodzynek
  • garść suszonych moreli
Przepis:

Kurczaka umyć, osuszyć. Obciąć końcówki skrzydełek i szyjkę. Podzielić na 8 części. Natrzeć przyprawami i zostawić na 15 minut. Rodzynki i morele sparzyć wrzącą wodą. Odsączyć i morele pokroić w paski. Kawałki kurczaka smażyć na rumiano na rozgrzanej oliwie. Przełożyć obrumienionego kurczaka do rondla. Dodać owoce z puszki (odsączone), rodzynki, morele. Zalać wodą tak by zakryła mięso. Dusić przez 40 minut, aż kurczak i owoce będą miękkie, a sos odparuje i będzie gęsty. Podawać z ryżem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
Termar2008-10-08 21:00
Muszę spróbować. W niedzielę mam 40 lecie ślubu...więc będzie nowe menu. pozdrawiam.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl