Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 maja 2018. Imieniny: Leoncjusza, Michała, Renaty
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • ½ czerwonego grapefruita
  • 2 łyżeczki konfitury z gorzkich pomarańczy (lub dżemu pomarańczowego )
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • pieprz mielony
  • sok z cytryny
  • odrobina otartej skórki z cytryny
  • ¼ szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
Przepis:

Piersi z kurczaka natrzeć pastą zrobioną z konfitury pomarańczowej, sosu sojowego, oleju, odrobiny pieprzu mielonego. Zostawić na 10 minut.

Na patelni rozgrzać masło. Obsmażyć na rumiano z obu stron piersi z kurczaka. Wlać wodę. Dodać pozostałą marynatę. Dusić aż mięso będzie miękkie, a sos odparuje no objętości ¼ szklanki.
Wlać śmietankę. Dodać otartą skórkę z cytryny, pokrojone drobno ¼ grapefruita (obrane z białych włókien). Doprawić sosem sojowym i pieprzem.

Podawać obłożone pozostałymi kawałkami grapefruita. Jeśli ktoś nie lubi gorzkawego smaku grapefruita może użyć pomarańczy.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl