Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 pierś kury pokrajana na centymetrowe plasterki
  • 1 małe jajo roztrzepane
  • 1 i 1/2 lyżki mąki ziemniaczane)
  • 1 szklanka oleju jadalnego
  • 1 mała cebula pokrajanana w talarki
  • 1 średni pomidor pokrajany w plasterki
  • 1 mała marchewka pokrajana w krążki
  • 1 łyżka cukru
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka octu
  • 6 1/2 szklanki wody
  • 1/2 małego kalafiora pokrajanego w plasterki
  • 1/2 szklanki obgotowanego zielonego groszku
Przepis:

1. Plasterki kury zanurzyć w jaju, obtoczyć w mące, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, przełożyć na talerz.
2. Odlać nadmiar oleju.
3. Cebulę zrumienić na gorącym oleju, dodać pomidory, marchewkę, cukier, pieprz, ocet z wodą, zagotować, zmniejszyć płomień i dusić przez 10 min.
4. Włożyć usmażoną kurę, kalafior, groszek i dusić przez 2 min. (sos powinien być słodko-kwaśny a kalafior chrupiący)
5. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą ze śmietaną.
Proporcje dla 2-3 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl