Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 lutego 2018. Imieniny: Anety, Lecha, Leona
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 25 dag zmielonej średnio tłustej wieprzowiný
  • 1 szklanka świeżego zielonego groszku lub z puszki
  • 1 mała marchew pokrajana w bardzo drobną kostkę
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki glutasoli, "Vegety" lub "Jarzynki"
  • 1 łyżka wytrawnego białego wina lub czystej wódki
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka drobno posiekanej cebuli dymki
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
Przepis:

Kostki marchewki i świeży groszek oddzielnie obgotować przez 2 min, odcedzić, wsypać do zimnej wody, pozostawić do wystudzenia. Starannie osączyć (groszek z puszki odcedzić, wypłukać pod bieżącą wodą, również dokładnie osączyć). Mięso połączyć z pozostałymi składnikami mieszając w jedną stronę, aż powstanie jednolita masa, dodać warzywa, lekko wymieszać. Z masy mięsnej uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na talerzu wysmarowanym olejem, gotować na parze pod przykryciem przez 15 min. Kulki podawać na gorąco. Proporcje: dla 3-4 osób - z ryżem, potrawą z warzyw i zupą
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl