Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 września 2018. Imieniny: Maury, Milany, Tomasza
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Ciasto:
  • 30 dag mąki pszennej,
  • 5 łyżek tłuszczu (margaryna),
  • 1,5 łyżki cukru,
  • 2 łyżki śmietany,
  • jajo,
  • sól
  • Nadzienie:
  • 60 dag grzybów,
  • duża cebula,
  • 1,5 łyżki tłuszczu,
  • 3 łyżki tartej bułki,
  • 1,5 łyżki śmietany,
  • pieprz,
  • sól,
  • jajo
Przepis:

Grzyby oczyścić, poszatkować i udusić z cebulą na tłuszczu. Dodać śmietanę. Gdy przestygną - dodać przyprawy, tartą bułkę i jajo. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i rozwałkować. Nałożyć wzdłuż nadzienie, zawinąć brzegi (nadając kształt podłużny), posmarować rozmieszanym jajem i upiec w piekarniku. Podawać kulebiak z surówkami, polany tłuszczem, z sosami lub do zup czystych.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl