Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 sierpnia 2018. Imieniny: Bernarda, Sabiny, Samuela
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: megunia
    Składniki:

  • kukurydza
  • woda
  • sól
Przepis:

Obrać kukurydzę z liści i 'włosów'.
Włożyć do garnka w całości albo przełamać na połówki.
Zalać wodą (może być gorąca).
Gdy woda zacznie się gotować, posolić 1 płaską łyżeczkę i pozostawić gotującą się kukurydzę przez około 20 minut.
Na końcu można sprawdzić odłupując ziarenko - czy jest już odpowiednio miękka.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~az2011-08-24 20:52
Jest też wersja, że kukurydzę nie powinno się gotować dłużej niż 10-15 minut ponieważ potem twardnieje. Taki sam skutek ma podobno dodawanie soli podczas gotowania. I bądź tu mądra/y :)
~corn2011-07-23 20:38
Gotujemy ok. 60 min
~sensatus2010-09-06 21:15
Żadne 20 minut, no może 49 minut to prędzej.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl