Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 28 maja 2018. Imieniny: Augustyna, Ingi, Jaromira
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Alicja
    Składniki:

  • herbatniki 8 paczek
  • mleko skondensowane słodkie 1 puszka
  • krem karpatkowy 1 szt
  • śmietana kremówka 36% ½litra
  • śnieżka na mleko 2 szt
  • żelatyna 3 łyżeczki
Przepis:

Mleko skondensowane gotujemy ok.2-3 godzin. Po tym czasie wyjmujemy z garnka i studzimy.

Krem karpatkowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
Śmietanę ubijamy ze śnieżką i wcześniej namoczoną, roztopioną i rozpuszczoną żelatyną. Można do śmietany dodać odrobinę cukru pudru, ale chyba i bez tego jest dosyć słodka.

W formie sernikowej układamy warstwę herbatników, smarujemy karmelem z mleka, po czym znów herbatniki, a na to krem karpatkowy. Następnie kolejna warstwa herbatników i na nią śmietana.

Całość delikatnie posypać startą czekoladą. Wstawić na 4 godziny do lodówki. Najlepsze jest następnego dnia gdy herbatniki skruchną.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~kakausia2011-01-23 09:56
pycha
~kasia2010-01-16 16:09
ciasto jest wspaniałe w sam raz do popołudniowej kawki.
~Agata2009-10-30 07:56
Jutro mam zamiar wypróbować:))
~ola2009-01-24 20:22
ciasto super :) bardzo smaczne :) mniam
~ANA2009-01-10 14:01
TO SIE DA ZJESC - PYCHOTA
czekoladka1452008-10-30 18:12
Bardzo smakowite i szybko się robi a jeszcze szybciej zjada.
~babciazosia2008-10-15 20:15
Lubię takie ciasta nappewno wyprobuje .Pozdrawiam

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl