Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lipca 2018. Imieniny: Sławy, Sławosza, Żelisławy
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 30 dag żeberek (innego mięsa wieprzowego lub wywar z gotowania np. golonki)
  • 10 dag kaszy (1 woreczek)
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • 1/8 selera
  • ¼ pory
  • 1-2 łyżeczki Jarzynki (lub Vegeta)
  • 1-2 łyżeczki sosu sojowego (lub maggi w płynie)
  • 1 ½ litra wody
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki lub koperku
Przepis:

Warzywa obrać i utrzeć na tarce jarzynowej (duże oczka)(½ marchewki można pokroić w pół plasterki). Porę drobno pokroić. Mięso, warzywa, kaszę, ziele angielskie, liść laurowy, Jarzynkę zalać wodą (lub wywarem z gotowania golonki) i gotować, aż mięso będzie miękkie, a kasza się "rozklei".
Doprawić sosem sojowym (lub maggi). Podawać posypany natką pietruszki (lub koperkiem).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~grazia2011-09-25 21:16
Bardzo dobry i prosty sposob brawo
~Aska2011-01-14 02:56
Co drobno pokroic? Pore? A moze chodzi tu o pora?
~boba bobusia2010-07-13 14:05
moze wykonam sprobuje

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl