Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 maja 2018. Imieniny: Leoncjusza, Michała, Renaty
kategoria: ciasta
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: czekoladka145
    Składniki:

  • 3 duże paczki herbatników
  • 1 puszka masy krówkowej z orzechami
  • 1 paczuszka orzeszków solonych
  • 1 krem karpatkowy
  • 2 łyżeczki kawy nescaffe (przesianej)
  • 1 krem śmietankowy
  • 2 łyżeczki kawy mielonej - przesianej
Przepis:

Herbatniki rozłożyć na dnie blaszki i posmarować karmelem, dość grubo i przyłożyć następną warstwę herbatników i znów karmel i posypać posiekane orzeszki solone.
Krem karpatkowy błyskawiczny zrobić wg przepisu na opakowaniu i dodać kawę. Zmieszać dokładnie i wyłożyć na orzeszki.
Wyrównać i ułożyć następną warstwę herbatników.

Krem śmietankowy zrobić wg przepisu (bez użycia margaryny) i rozsmarować na herbatnikach, zrobić dekoracyjne wzorki i posypać kawą wg uznania.

Należy zrobić najlepiej 2 dni przed planowanym podaniem, bo wtedy zmiękną herbatniki i orzeszki, a smaki się przegryzą. Trzymać początkowo w lodówce.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl